Ana içeriğe atla

Cisco Nedir?Sertifikaları Neden Önemlidir?

 

Cisco Nedir?


Dünyadaki internet altyapısında ve kurumsal ağlarda kullanılan  aktif cihazların (router(yönlendirici), switch(anahtar), firewall(güvenlik duvarı), IP telefon ,IDS& IPS  v.b.) %80’inden fazlası Cisco firması tarafından üretilmiştir. Bugün işletim sistemi ve Office programları deyince nasıl aklımıza Miscrosoft (Seveni de çok sevmeyeni de :) geliyorsa, ağ&network  deyince dünyada akla Cisco gelir. Tabi son kullanıcı Cisco ismini pek bilmez. Bilse bilse Cisco'nun son kullanıcı için ürettiği cihazlara verdiği marka olan Linksys modem , AP gibi cihazlardaki ufacık Cisco logosodur.

Cisco Sertifikaları


Bilişimde sertifikasyonun önemi  konusununda verdiğim webseminerin kaydını izledikten sonra sözlerimi okumaya devam edebilirsiniz.Cisco sertifikasyonları, kişilere iş hayatında anında kullanabilecekleri ve hayata geçirebilecekleri bilgi ve becerileri kazandırır. Laboratuvar çalışmaları ve gerçek hayata dayalı proje örnekleri yapıldığı için bireyler iş hayatına çok hızlı bir şekilde adapte olabilirler. 

 




style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-9527884110640698"
data-ad-slot="4964167560"
data-ad-format="auto">



CCENT :   Cisco Sertifikasyonlarına ilk basamak olarak kabul edilen Certified Entry Network Technician (CCENT) sertfikası, temel düzeyde ağ ve Cisco bilgisi sağlayarak kişilerin ağ dünyasına adım atmasını sağlar. 640-822 kodlu sınavı geçerek bu sertifikaya sahip olabilirisiniz. 

 

CCNA:

ICND1 - Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 ve ICND2 - Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 olarak ikiye ayrılan müfredatı tamamlayıp 200-120 kodlu tek aşamalı sınavı geçerek alınan Cisco Certified Network Associate (CCNA) sertifikası, kişinin Cisco network araçlarını yönetebileceğini ve en verimli şekilde çalıştırabileceğini gösterir. CCENT sertifikasına sahip olanlar 200-101 kodlu sınavı geçerek iki aşamalı bir şekilde de CCNA olma imkanına sahiptirler.




Cisco Certified uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde dizayn etmek, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan-çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlamış network profesyonelleridir.

CCNP:
Cisco Certified Network Professional (CCNP)  sertifikasyonu için,  300-101 ROUTE ,300-115 SWITCH ve 300-135 TSHOT  eğitimleri alınmalıdır ve adı geçen kodlu sınavlar geçilmelidir. Bugün her ne kadar CCENT ilk adım gibi sayılsa da Ülkemizde CCNA yerine CCNP Sertifikası istenmeye başlamıştır. CCNP olabilmek için CCNA sertifikasına sahip olmak gerekir.

CCIE:
Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) aslında Cisco'nun ilk sertifikasyonu idi. 1994 yılında başlayan bu sertifikasyon sisteminde hem yazılı hem uygulamalı bir sınavla bu sertifika elde ediliyordu. Cisco daha sonra işi kolaylaştırarak diğer sertifikaları geçerli kıldı.  Dünya’da son derece az sayıda olan CCIE’ler network konusunda dünyaca tanınmış otoritelerdir. CCIE sertifikasyonu için verilmesi gereken zorlu sınavı aşabilmek için, CCNP sertifikasyonunun ardından en az 2 yıllık yoğun tecrübe gerekmektedir. Hem uygulamalı hem yazılı sınavın ardından bu sertifikaya ulaşabilirsiniz. Genelde bu sınava yurt dışında girilse de Mobile CCIE Labs'ın Ülkemize uğradığı zamanlarda da sınava katılmak mümkün.



Online Sınav Ortamını görmek istiyorsanız tıklayınız.


 

Cisco Sertifikası Neden Önemli?


Internet’in %80′inin Cisco networking çözümleri üzerinde çalıştığı günümüzde, kurumsal firmaların tamamına yakını network altyapıları için Cisco çözümlerini kullanmaktadır. Dünya genelinde Cisco İş Ortakları ile çözüm üretir. Bu iş ortaklarının seviyeleri vardır ve bu seviyelere göre Cisco'dan indirim alırlar. Bu seviyeye ulaşabilmek için iş ortaklarının bünyelerinde Cisco Sertifikalı kişileri çalıştırma zorunluluğu vardır. Örneğin Gold Partnerlik için minumum 16 Cisco Sertifikalı (4'ü  CCNA gibi) eleman çalıştırma zorunlulu vardır. Burada Cisco kendi cihazlarının kurulum ve desteğini verecek kişilerin ehil kişiler olmasını düşünerek bu şekilde bir ekosistem kurmuştur. Ayrıca CCNA Eğitimi alan birinin sadece Cisco özel bir eğitim almadığı aynı zamanda ağ&network eğitimi aldığı düşünülürse ( CCNA Eğitim müfredatındaki konuların az bir kısmı Cisco özel konulardır.) Cisco sertifikasına sahip olanların ilgi görmesinin sebebi anlaşılır.Bu yüzden Cisco sertifikaları, Bilişim Endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören networking uzmanlık sertifikalarıdır.




style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-9527884110640698"
data-ad-slot="4964167560"
data-ad-format="auto">


Yorumlar

  1. Salam Aleykum Hocam Sanirim Hatirladiniz ciscotr.com.tr den Nasilsiniz Hocam Ben Subnetingi Okuyur Anliyorm mes 192.168.10.0/30 2 ustu 2 kadar =4 oldugnu anliyorumda 2 ustu 6 kadar subnet oldugnuda anliyorum fakat bu subnetleri 255.255.255.252 gibimi yazmaliyim bu bir subnet oldu ya kalanlari nasil yapiliyor 2 ustu 6 da 64 tane subnet oldugu vardir subnetler nasil ayrilir Kafam cok karisiyor burda Yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Subneting ardından VLSM konusunu iyi anlamalısınız.
    http://www.cemaltaner.com.tr/2011/06/16/ip-adresleri-ve-alt-ag-olusturma/
    http://www.cemaltaner.com.tr/2011/06/26/degisken-uzunluklu-alt-ag-maskeleri-vlsm/
    Konularını tekrar okuyun. Anlamadığınız bir yer olursa bununla ilgili bir video çekip paylaşayım :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba. ben işletme bölümünde okuyorum bu sertifikanın kariyerimde iyi bir yeri olur mu acaba

    YanıtlaSil
  4. İşletme mezunu olup şu an bilgi işlem sektöründe çalışan onlarca insan tanıyorum. Yeter ki ilginiz olsun ve çok çalışın.

    YanıtlaSil
  5. İşletme mezunu olup şu an bilgi işlem sektöründe çalışan onlarca insan tanıyorum. Yeter ki ilginiz olsun ve çok çalışın.
    ...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar;
    cisco sertıfakalırndan edınmek, ag yapısını ogrenmek, ve en onemlısı network konsuunda iş sahıbı olmak ıstıyorum.. bunun ıcın nereden baslama gerekıyor acaba ?

    YanıtlaSil
  7. Blogumu baştan sona okuyun gerekli bilgiler var. Takıldığınız yerde mail atın.

    YanıtlaSil
  8. İşletme fakültesi mezunuyum.cisco eğitimiyle ilgili mülakata katılacağım.Deneyimlerim ıt sektöründen biraz uzakta.Yoğun bir ilgi var.Bu konuda ileriye yönelik beni nasıl yönlendirisiniz.Bu eğitimleri cisco sertifakalı kurslardan almakla bilgisayar mühendisi olarak üniversitede almak arasında ne fark vardır? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. İşkurun cisco eğitimine katılacaksınız büyük ihtimalle. Deneyiminiz yoksa kendinizi çok zorlayarak eğitimden verim alabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde Cisco öğretmezler. Hatta temel network dersleri bile çoğu fakültede yoktur. İyi bir eğitim kurumundan çok çalışarak çok pratik yaparak eğitim alırsanız ileride IT sektöründe yeriniz olabilir.

    YanıtlaSil
  10. Abi ben lise 2 öğrencisiyim 1 haftaya dal seçeceğim önümde 2 seçenek var ağ işletmenliği ve web tasarım sizce hangisini seçeyim veya hangisinde ne kadar cisco önemli olur detaylı bir bilgi verirsen abi çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. ag işletmenligi sec cısco için o iyi olacaktır ben ag işletmenligi okudum su an cısco sertifikam var

    YanıtlaSil
  12. bilgisayar programcılıqı devlet tarafından pek onemsenmesede bu bolumde gelişim göstermek isteyenler varsa bana önerıde bulunabılırler mi..yenı mezun ve derslerı geçmekten başka bır şeye yaramayan ıyı bır realist..
    cisco yu yenı gördum hoşuma gıttı ımkanlar yuzunden daha fazla ınceleyemıyorum..boyleyken gelişim bıraz zor olsa tutunacak bır BEYNIMIZ var..herkese iyi günler..

    SercanÖzer.

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar ben lisede ağ işletmenliği bölümü okudum ve şimdi ise bilgisayar öğretmenliği okuyorum cisco sertifikalarını itü' den almayı düşünüyorum verilen ders notları ve sınavlar ingilizce oluyormuş bnm orta seviyenin biraz altında inglizcem var diyebiliriz yaz zamanında ingilizcemi geliştirip cisco kursuna gitmeyi düşşünüyorum İNGİLİZCE DERS NOTLARINI anlamakta güçlük çektiniz mi ... Yoksa sertifikaları alabilmek için iyi bir ingilizce ye sahip mi olmak gerekiyor...

    YanıtlaSil
  14. cisco kurslarına gitmek gerekli mi? örneğin İTÜ yada Bilgeadam bu dersleri internetten alıp sınavlara girsek ve geçsek kabul olurmu ? illa ki bu yerlere gitmeye gerek varmı ?

    teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  15. Ben elektronik-haberleşme mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Cisco yu seçmek ve bu alan üzerinde yoğunlaşmak benim için kolay olur mu ve yapmalı mıyım ?

    YanıtlaSil
  16. Erkenden Ciscoya başlarsanız daha çok yol alırsınız. Çevrenşzdeki eğitim imkanlarını araştırın yada blgumdaki indir sayfasındaki dökümanları çalışın.

    YanıtlaSil
  17. Muzaffer CELEBİ3 Eylül 2012 10:19

    slm hocam ben lisedeyken internetten cisco belgesi sınavına girmiştim belirtilen süre içerisinde sınavı kazananlara bedava belge vereceklerdi bana mesaj gelmiş cisco sınavını kazandığıma dair benim ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim teşekürler.

    YanıtlaSil
  18. hocam ben bilişim teknolojileri mezunuyum okulda iken cisco sertifikasının ilk kısmını almıştık ama bn bunu devam ettirmek istiyorum rica etsem bana yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  19. Okulda cisco networking academy sertifikası almış olmalısınız. ya okulunuz da ya da netacad olan bir üniversitede kurslara devam etmelisiniz.

    YanıtlaSil
  20. Cisco egitimi almayi dusunuyorum. Tesekkurler aydinlatici bilginizden dolayi...

    YanıtlaSil
  21. Hocam ben lisede internet ve ağ teknolojileri bölümü okudum ve üniversiteyide 2 yıllık olarak int.ve ağ tekn okuyorum.Bu sene son senem ben 4 yıllığa bu bölüm üzerinden tamamlamak istiyordum ama maalesef 4 yıllık olarak bizim bölüm yok.Sizce ne yapmam gerekir.Cisco sertifikasyon eğitimlerini en iyi nerde görebilirim ve sertifikaları alabilirim.

    YanıtlaSil
  22. cemal abi ağ işletmeniyi lise çağında ccna oldum ama ccna security alanında biraz eksiğim var ve videolarını takip ediyorum ıos imajını ve dosyasını koruma diye bi yazın var o yazıyla ilgili bir videolu anlatım gönderirmisin şimdiden teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  23. IOS İmaj ve Yapılandırma Dosyasının Korunması ha abi bununla ilgili bir video gönderirmisin bana şimdiden teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  24. merhabalar Hocam bende 10. sınıfım bilgisayar bölümü okuyorum ve ayrıca cısco kursu görüyoruz bana ne gibi bir faydası olur ileride?

    YanıtlaSil
  25. İngilizce bilmeyen biri ccna alabilir mi?

    YanıtlaSil
  26. Blog yazılarında cevabı bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  27. İngilizce şart değil ama IT sektöründe okuduğunu anlayacak kadar bilmek gerekli.

    YanıtlaSil
  28. Hocam Merhabalar,
    Ben Türk Telekom Tek. ve Mes. Lisesinde Ağ İşletmenliği Bölümü Okuyorum. Son Sınıfım.
    Ağırlıklı olarak Router Configuration-Ether-Channel-Sunucu Eğitimi Alıyorum.
    Üniv. de Ağ Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Bölümü okumak istiyorum.
    Bu yaz Ben ve 3 arkadaşım CCNA\CCNP Eğitimi almayı düşünüyoruz. IT sektöründe ilerlemeyi düşünüyoruz.
    Bize tek gereken biraz bilgi ve yardım.

    Yardımlarınızı ve Bizi bilgilendirmenizi bekliyorum.
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  29. Öncelikle kariyer yolculuğunuzda size başarılar dilerim. Hangi konularda yardım istediğinize dair mesajlarınızı sayfanın en üstünde bulunan iletişim linkindeki formdan bana yazabilirsiniz.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Cisco ile bagli nasil bir ish kurmak olur?
    Kucuk bir biznes kurmak mumkundurmu?hangi ish alanlari vardir?
    Bilgi verseniz cok memnun oluruz

    YanıtlaSil
  31. merhaba
    ben endüstri mühendisliğini yeni bitirdim. bu işe başlayıp başlamama konusunda tereddütlerim var.

    ben bu işte başarılı olabilir miyim? bana getirisi ne olur ? maddi anlamda beni tatmin eder mi?

    şu an wissen akademie ye başladım 6 ay sürecek bir kurs kararsızım yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  32. hocam elektrık elektronık muhendıslıgı mezunuyum ag teknolojıler ve network alanında karıyerıme yon vermek ıstıyorum bıraz gec bır secım oldu ama nasıl bır yol ızlemelıyım tavsıyelerınızı alabılır mıyım

    YanıtlaSil
  33. merhaba ben liseyi acıktan bitirdim bilgisayar alanında eğitim istiyorum cisko network eğitimini hazırlık şeklinde ismek veriyor sizce bu eğitim bana yararlı olur mu? anlatırmısınız alternatif olarak ne yapabilirim.
    hızlıca dönerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. If you want to practice for your exam try http://certexam.org

    YanıtlaSil
  35. Merhaba ben 11. sınıf öğrencisiyim 10.sınıfta CİSCO IT ve DS aldım iş hayatımda nerede işime yarar.

    YanıtlaSil
  36. merhaba hocam benim cisco sertifikasını en geç kasım ayına kadar almam lazım fırat üniversitesi veriyo mu ya da nereden alabilirim

    YanıtlaSil
  37. Fırat üniversitesine sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  38. merhabalar ben kpss için bu sertifikaya almak istiyorum ama ne kadar sürüyor eğitm ve size nerden ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  39. KPSS için eğitim almış olmanız yetiyor. Bunun için şehrinizdeki bir bilgisayar eğitim firmasına başvurunuz.

    YanıtlaSil
  40. merbalar bende lıseden aldıgım ıkı adet cısco sertıfakası var ben bu sertıfakayı kıralayabılır mıyım yada satabılırmıyım bır yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  41. Liseden aldığınız Cisco Akademi kurs katılım belgesidir. Dediklerinizi yapamazsınız.

    YanıtlaSil
  42. pekı ne yaparım ya o sertıfaklar la bılgınız varmı

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar, Wissen Akademi' ye, sistem ve network uzmanlığı için yazılmayı düşünüyorum. Wissen Akademi ve sistem & network uzmanlık sertifikası hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
    Elektronik Haberlesme (MYO)
    DGS ile AÖF İşletme (Lisans) bölümü bitirdim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  44. Bu yazımda eğitim kurumu seçerken dikkat edeceğiniz özellikleri anlatmıştım.
    http://www.cemaltaner.com.tr/2015/08/16/egitim-kurumu-secerken-dikkat-edeceginiz-10-ozellik/

    YanıtlaSil
  45. ben ccna sertifikasını aldm birincisinide almak istiyorum sınavlara nasıl katılabilirim buna cok ilgiliyim birazda bilgim var cevap verip yardım edermisiniz.

    YanıtlaSil
  46. Aşağıdaki yazıları okuyun takılırsanız tekrar yazın.
    http://www.cemaltaner.com.tr/2013/09/24/yeni-ccna-sinavi-200-120-ccna-routing-and-switching/
    http://www.cemaltaner.com.tr/2013/01/18/nasil-ccna-olunur/

    YanıtlaSil
  47. Hocam merhabalar. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Size sormak istediğim konu ;ben uzun yıllardan beri bilgisayar sektöründeyim. Tamir olarak ta tablet pc, pc anakart tamiri bga vs elektronik te de iyiyim. Yazılım olarak server ad exch vmware vs orta seviye diyebiliriz hergün üzerine katarak ilerliyorum. Network işinde 1 senedir varım lakin genelde pasif tarafta yani sonlandırma test vs gibi. Çok nadiren sisteme müdahale ediyorum. Şuan cisco sertifikalarıyla bikaç gündür kafayı bozmuş durumdayım. Kendime kararlılık konusunda güveniyorum. Ccna ile başlayıp ilerliyeyim diyorum lakin ne zaman büyük bir karar alsam hayatımla ilgili hep tahsil sıkıntım beni durduruyor. Cesaretimi şevkimi kırıyor. Üniversite okuyamadım maalesef. Bu durumda bu sertifikaları almak abest kaçarmı. Hangi yolu izlememi tavsiye edersiniz. Bu sertifikalara hiç girmeyip bu sektörde farklı alanlarla mı ilgileneyim. Üniyi Dışarıdan bitirme niyetim de var.Sertifikalarla tahsil durumunu kısmen bertaraf edebilir miyim? Çalışma ve başarılarınızın devamını diliyorum. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  48. MYO Mezunu olup Cisco sertifikalarında ilerleyip mühendis poziszyonunda çalışanlar var. Açık öğretimde olsa üniversite bitirin ve CCNA almaya odaklanın. Kolay Gelsin.

    YanıtlaSil
  49. Hocam ben elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum..Gömülü sistemler üzerinde programlama yapıyorum..
    Bunun yanında internet üzerinden kontrol olayını çözmek istiyorum..Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir..
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  50. TCP/IP ve OSI'yi çok iyi bilmelisiniz. Bir de gündemde IoT konuları var onlara bakınız.

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar ;
    Cisco Sertifikalarını alma konusunda önderlik yapmanızı rica edebilir miyim ?
    CCENT
    CCNA
    CCNP

    YanıtlaSil
  52. Blog sayfamda ve Youtube kanalımda fazlasıyla ve bedava içerik var. Daha fazla ne yapmalıyım? :)

    YanıtlaSil
  53. Hocam öncelikle emekleriniz için Allah razı olsun, teşekkürler.Hocam sizin eğitim setinizi aldım . Sadece ona çalışsam bu sınavı geçebilir miyim? Bu sette anlatımınızda (youtube kanakındaki) geçen alıştırmaları yapabilecek miyiz.

    YanıtlaSil
  54. Merhabalar,
    Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum ve kariyerime network alanında yön verme niyetindeyim. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi, bölüm müfredatında 1-2 istisna dışında spesifik bir ders verilmiş değil. Öte yandan, 5-6 ay sürecek kurlar için vaktim yok ve CCNA için temelim çok kuvvetli. Dolayısıyla, yapacağım sınav odaklı çalışmayla CCNA sertifikasyon sınavına direk girerek sertifika alabilir miyim, yoksa evvelsinde CCENT sınavını mı almam gerekiyor? Bu konuya netlik kazandırabilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  55. Çok çalışır iseniz tabi ki yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  56. Hayır. Direkt CCNA ye girebilirsiniz. Ama sınava hazıranız. Mesela Cisco SW ve Router yapılandırmalarını. OSPF EIGRP vb konulara hakimseniz geçersiniz tabi.

    YanıtlaSil
  57. merhaba hocam benim birleşim teknolajileri adına sertifikam var ben bu sertifikayı hangi iş hayatında kullanabilirim sizin tavsiyenizi almak isterim saygılarımla.

    YanıtlaSil
  58. Tam olarak hangi alanda olduğunu yazsaydınız cevap yazabilirdim.

    YanıtlaSil
  59. Merhaba Hocam,
    3 ay önce yazılım firmasında eğitim ve proje danışmanlığı yaptım şimdi 6 mağazalık özel bi sektörde bilgi işlem kısmındayım mağazanın ağ yapısı hakkında bilgim var şimdi cisco asa5506-k9 cihazı kurulcak eğitimini alacam ve bu kısımda da ilerlemek istiyorum bir kaç gündür araştırma yapıyorum İngilizcem yok denecek seviyede az olduğunu düşünüyorum bi engeli olur mu nasıl ilerlemeliyim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim saygılarımla.

    YanıtlaSil
  60. asa kurulucaksa önce ccna bilginiz yoksa ccna eğitimi almalısınız ki blog sayfamda fazlasıyla bilgi var(nasıl ccna olunur yazısına bakın) sonrasında da ccna security eğitimi almalısınız.

    YanıtlaSil
  61. Cemal Bey Eğitim Dvd'lerinde bütün cisco eğitimleri var mı ?

    YanıtlaSil
  62. Cisco CCNA Eğitimleri var.

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar,
    Elektronik ve haberleşme müh.mezunuyum .CCNA belgesi almak istiyorum bunun için öncelikle hangi kurslara gitmem gerekli,yani genellikle kursların eğitim süreleri 2 hafta ile sınırlı oluyor,2 haftalık bir eğitim CCNA belgesi almak için yeterli midir?

    YanıtlaSil
  64. Merhaba. Temeli olmayan biri için 2 haftalık bir eğitim yeterli olmaz. En az 70-80 saatlik bir eğitimi tercih edin. Eğer İstanbul'da yaşıyor veya eğitim alma imkanınız varsa www.itexpert.com.tr yi tavsiye ederim.Gitmeniz gereken kurs öncelikle CCNA Routing and Switching kursu. Bunun yanında hazırladığım CCNA Görsel Eğitim Seti de size yardımcı olur. http://www.cemaltaner.com.tr/2015/11/18/ccna-gorsel-egitim-seti/

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar hocam size birkaç sorum olacaktı öncelikle ccna sertifikasını almak istiyorum. Lisede ağ işletmenliği dalını okudum ve orda ağ sistemleri ve cisco cihazlarının yönetimi ve kurulumu hakkında baya bilgi edindim bu bilgilerimi belgelendirmek amacıyla cisconun sertifikalarını almam gerekiyor. Bunun içinde cisconun ilk sertifika basamağı olan CCNA sertifikasını almam gerekiyor daha önceden aldığım eğitim şuanda güncel ve taze durumda sadece CCNA sınavına girmem yetiyor bana bide Bu CCNA sertifika sınavı ingilizce yapılıyor diye öğrendim. Bunun türkçe sınavı varmı acaba bu konuşarda beni bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  66. CCNA Sınavı İngilizcedir. Nasıl CCNA Olunur yazımda ayrıntılı bilgi bulunuyor.
    http://www.cemaltaner.com.tr/2013/01/18/nasil-ccna-olunur/

    YanıtlaSil
  67. Hocam öncelikle merhabalar. Verdiginiz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. 2 senedir ciscoyu takip edip araştırıyorum. Fakat aklimda hala cozemedigim yerler var. Simdi ben erciyes universitesi mekatronik muhendisligi 3. Sinif ogrencisiyim. Bir abimin tavsiyesi uzerine cisco sertifikalarini almak adina kursa katilmayi dusunuyorum. Şimdi benim bölumumde makine muhendisliginin , elektrik elektronik muhendisliginin ve biraz da yazilim muhendisliginin sentezini goruyiruz. Daha cok otomasyon sistemleri uzerine ogrenim goruyiruz. Ag uzerine bilgisayar ve programlama uzerine ilgim de cok. Simdi bu sertifikalari almam ile benim bolumum icin ne faydasi olabilir benim bolumum ile alakasi varmidir ilerde is dunyasinda mekatronik muhendisi olarak girecegim bir işte bana yardimi dokunabilir mi ? Simdiden tesekkur ediyorum ilginiz icin bana yardinci olabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  68. Merhaba. Endüstri 4.0 diye bir şey duydunuz mu bilmem. Duymadıysanız bir araştırın. Yakın zamanda o uğraştığınız bütün makinalar bir networkün (ağın) parçası olacak. Bunun sonucunda ağ-network bilgisi olan mekatronik mühendisleri daha bir öne çıkmış olacak. CCNA eğitiminin büyük kısmı temel network bilgisidir. Bir şekilde bu eğitimi almanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  69. Salim Demircioğlu3 Eylül 2016 10:00

    Merhaba
    Öncelikle şunu belirteyim ortalama bir bilgisayar kullanıcısı kadar bilgim var sistem , yazılım , network ile ilgili terimlerden haberim bile yok diyebilirim.
    İnternette yaptığım bir gezintide yazılımcılığın algoritma ve matematik üzerine kurulu olduğunu okudum ve Marmarada Halkla İliş. okuyan sözel bir öğrenci olduğumdan pek çekici gelmedi açıkcası.
    Network konusunda ise ; bilgisayarların birbirine bağlanılması , bunun planlanması , güvenliğinin sağlanması ve bunlarının tümünü düzenleme yetisi bana çekici geldi diyebilirim.
    Forumlarda yaptığım araştırma da hayal kırıklığı yarattı :)
    Dediğim gibi benim gibi terimleri bile bilmeyen kimseler bu kurslara hiç başlamamalı tezini savunan bir çok insan gördüm :) Öncelikle sevdiğim bir işe kendimi adama konusunda hiç bir zaman problem yaşamadım ama bir kursa yazılıp hiç anlamadığım bir dilden konuşan insanlar arasında da kalmak istemem.
    Bu yüzden ; bu konuda yönelebileceğim bir kurs veya yol haritası önermenizi rica edeceğim.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba. Bir mesleği yapabilmenin ilk şartı onu sevmektir. Bilişim sektöründe alan dışından çok insan var. İşletme mezunu olup, bir havalimanının bilgi işleminde çalışan da var, turizm mezunu olup otelin bilgi işlemine bakan da. O yüzden bilginin temeli ilgidir. İlginiz,hevesiniz ve azminiz varsa yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  71. cemaltaner@gmail.com adresine yazın daha ayrıntılı cevaplayayım.

    YanıtlaSil
  72. Bu sertifikaları nreden temin edilebilir.

    YanıtlaSil
  73. ben lise okuyorum açıktan şuanda ismekte bilgisayar sistem bakım onarım kursuna gidiyorum burdan sonrada ağ ile ilgili bir kursa gideceğim ingilizcem yazılan şeyleri anlayacak kadar iyi fakat cisco sertifikasını alırsam iş bulma olasılığım nedir lise olarak gözüken eğitim durumumla

    YanıtlaSil
  74. Lise mezunu olarak iş bulmanız zor olur. En az MYO mezunu olsanız iyi olur.

    YanıtlaSil
  75. siber güvenlik alanında uzmanlaşacak kişiler için temel network ve cisco ccna gibi sertifika dersleri önemlidir demi hocam . temeli ağdan kurayım diyorum.

    YanıtlaSil
  76. Evet. Network olmadan olmaz.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba ben elektrik elektronik 3. sınıf öğrencisiyim. Bu sertifikanın mesleğimle ilişkisi nedir ve sertifikayı almamın bana meslek hayatımda ne gibi + ları olur? beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  78. Mezun olduğunuzda sıfır tecrübeniz olacağı için sertifika sizi diğer yeni mezunlar arasında birkaç adım öne çıkaracaktır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cisco CCNA Sertifikası Nasıl Alınır? Hangi Eğitimler, Hangi Kurslar?

Bu yazımda bilişim sektörünün en çok talep edilen sertifikalarından Cisco CCNA sertifikası hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Cisco CCNA sertifikasının sektördeki önemini, sertifikayı almak için katılmanız gereken eğitimleri ve kayıt olabileceğiniz kursları ve diğer kaynakları göreceğiz. Bilişim sektöründe sertifikaların özellikle de CCNA sertifikanın önemini anlatırken hep şu örneği veririm. Sertifika ehliyet gibidir. Ehliyet olmadan araba kullanmazsınız fakat arabayı kullanan ehliyet değildir. Yani sertifika sizi iş başvurularında birkaç adım öne geçirir size bir artı değer katar ama işe girdiğinizde bir switchi yapılandıracak sertifika değil sizsinizdir. Tabi hiç sertifikası olmadan da çok başarılı kariyere sahip kişiler vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Aslında Cisco CCNA sertifikası bilişim sektörüne giriş için ilk basamaktır. Devamında CCNP ve CCIE gibi sertifikaları almak her zaman tavsiye ettiğimiz bir kariyer yoludur. Cisco CCNA eğitimlerinde ağ temellerinden başlanıp bir...

TCP/IP Taşıma (Transport) Katmanı Nedir?

Taşıma katmanı gönderen host ile alıcı host arasında verilerin taşınmasından sorumludur.    Taşıma katmanı veriyi segmentlere ayırır ve alıcı hostta düzgün sıra ile tekrar birleştirilmesini sağlar. Bu segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme iki farklı taşıma katmanı protokolü kullanılarak gerçekleştirilir. TCP(Transmission Control Protocol) ve UDP (User Datagram Protocol) TAŞIMA KATMANININ ÖZELLİKLERİ Taşıma katmanı protokollerinin ana görevleri şunlardır; Hostlar arası iletişimi izleme: Taşıma katmanında kaynak ve hedef uygulama (HTTP,FTP,SMTP vb.) arasındaki veri akışına sohbet denir. Bir host aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilir. Aynı anda e-posta istemciniz(Outlook vb.) e-posta indirebilir, bir web sayfasına bağlanabilir ve bu arada da arka planda canlı radyo dinliyor olabilirsiniz. Bu çoklu sohbetleri izlemek ve sürdürmek taşıma katmanının görevidir. Verileri segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme: Taşıma katmanı uygulama katmanı verisini uygun boyutlarda parçalar...

SDN'e Giriş

SDN’in ne olduğunu anlamak için, Microsoft dünyasında kullanılan dizin hizmeti hakkında biraz konuşmalıyız. Eskiden, merkezi yönetim veya otomasyon olmaksızın tek tek çalışan sunucular ve istemci makinelerine sahiptik. Daha sonraları diğer tüm makineleri kontrol edebilen, bunu yapılandırıldığımız ilkelerle gerçekleştiren, bir etki alanı denetleyicisi (domain controller) kavramını kullanmaya başladık.       Şimdi şöyle sorabiliriz; yönlendiriciler, katman 2 anahtarları ve çok katmanlı anahtarlar gibi ağ aygıtlarıyla da benzer bir konsepte sahip olabilir miyiz? Cevap; daha statik konfigürasyon kontrollü ağdan ziyade, ağın yazılım tabanlı kontrolü kavramını ifade eden SDN (Yazılım Tanımlı Ağ) kullanılarak yapılabilir. Ağ programlanabilirliği terimi, ağın yazılım kontrolüne daha fazla odaklanmak anlamına gelir. Bunu yapmak için, bir yazılımın, yönlendiricilerin ve anahtarların olası tüm farklı durumlarda nasıl çalışacağını kontrol etmemizi sağlayacak bir denetleyici kullanacağız ve bu,...