Ana içeriğe atla

Cisco Connect Cloud

Linksys EA Serisi router’larla uyumlu olan Cisco Connect Cloud sayesinde, ev ağınıza bir tarayıcıdan veya mobil aygıttan güvenli bir şekilde erişebilirsiniz. Mobil cihazınızdan ev ağınızın ayarlarına erişerek aygıtlarınızın bağlantı durumunu kontrol edebilir, İnternet’e misafir erişimi tanımlayabilir veya çocuklarınızın ödev yapmaları gereken saatte sosyal paylaşım sitelerine erişmelerini engelleyebilirsiniz.

 



Gecikme süreleri ve önbelleğe alma ihtimalini ortadan kaldırmak için ağınızdaki hangi aygıtların bant genişliğinden en büyük payı alacağı konusunda öncelikler dahi belirleyebilirsiniz. Ayrıca, zaman içinde, bağlantılı yaşam tarzınızı zenginleştirecek yeni uygulamalar ve işlevlerle tanışmaya devam edersiniz.

Nasıl?

1)Kablosuz ev ağınızı oluşturun. (Kolaydır.)


Tüm Linksys Smart Wi-Fi Router’lar Cisco Connect Cloud özelliğini destekler ve kablosuz ev ağınızı kolayca kurmanıza olanak tanır.

2)Ağınızın çevrimiçi kaydını tamamlayın.


Yeni hesap açmak için CiscoConnectCloud.com adresini ziyaret edin. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra, ev ağınıza istediğiniz zaman istediğiniz yerden erişmek için dizüstü bilgisayarınızı, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi kullanabilirsiniz.





3)Uygulamalarla özelleştirin.


Bağlantılı evinizi, aygıtlarınız ve akıllı cihazlarınız için özel olarak oluşturulmuş uygulamalarla özelleştirin. CiscoConnectCloud.com web sitesinden, istediğiniz zaman istediğiniz yerden yönetebileceğiniz daha akıllı bir eve sahip olmanızı sağlayacak, devamlı olarak genişleyen bir uygulamalar dizisine ulaşabilirsiniz.

Elbirliğiyle Geleceği İnşa Ediyoruz


Dünyanın ağ çözümleri lideri Cisco, yarının akıllı evini oluşturmak için son teknoloji cihaz ve aygıt üreticileriyle birlikte hareket etmektedir. Geleceğin evinde, ev ağınıza bağlanacak ve yaşamınızı kolaylaştıracak çeşitli akıllı cihazlara sahip olacaksınız.

Sayıları giderek artan uygulamalarıyla Cisco Connect Cloud, yarının bağlantılı evinin yönetimi konusunda kilit rol üstlenecektir.

Sık Sorulan Sorular




  1. Cisco Connect Cloud’un Cisco Connect’ten farkı nedir?


    Cisco Connect uygulaması, ev ağınıza bağlı olan bir bilgisayara yüklenir ve ev ağı ayarlarına yalnızca bu bilgisayar yardımıyla erişilebilir. Cisco Connect Cloud, İnternet üzerinde çalışır ve bu özelliğe güvenli bir giriş hesabı üzerinden herhangi bir web tarayıcısından erişebilirsiniz. İster ev bilgisayarınızı, ister hareket halindeyken cep telefonunuzu, isterse iş yerindeki bir aygıtı kullanıyor olun, Cisco Connect Cloud yardımıyla ev router’ınızın ayarlarına ve etkinliğine erişebilirsiniz.


  2. Cisco Connect Cloud hangi aygıtları destekliyor?


    Web için Cisco Connect Cloud, Android™ ve iOS işletim sistemlerinin yüklü olduğu cep telefonlarını ve iPad’i destekler.

    Cisco Connect Cloud mobil uygulaması yalnızca Android ve iOS işletim sistemlerinin yüklü olduğu telefonlarda çalışır.


  3. Linksys EA Router’ımı satın aldığımda Cisco Connect Cloud henüz çıkmamıştı. Nasıl edinebilirim?


    Cisco Connect Cloud kullanıma sunulduğunda, Cisco Connect’i bir dahaki açışınızda, Cisco Connect Cloud’u kullanmaya başlayabileceğiniz yönünde bir mesaj alacaksınız. Güvenli giriş hesabınızı oluşturabileceğiniz Cisco Connect Cloud hesap sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu işlemin ardından Cisco Connect uygulaması bilgisayarınızdan silinir.


  4. Cisco Connect Cloud hesabı nedir?


    Cisco Connect Cloud İnternet üzerinden kullanıldığı için, ev router’ınızın ayarlarına erişim izni elde etmek için kişisel bir hesap oluşturmanız gerekir. Cisco Connect Cloud hesabı, evinizden uzakta olduğunuz zamanlarda dahi hesabınıza güvenle erişmenizi sağlar. Cisco, hesabınızı oluştururken girdiğiniz bilgileri paylaşmaz. Bu bilgiler yalnızca ev router’ınızın ayarlarına erişim izninizin olduğunu doğrulamak için kullanılır.


  5. Cisco Connect Cloud’u kullanmanın ek bir maliyeti var mı?


    Hayır. Cisco Connect Cloud ve onunla ilişkili hesap Linksys router kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulur.


  6. Evimden uzaktayken ev router ve ağ ayarlarıma nasıl erişebilirim?


    Cisco Connect Cloud’un sunduğu en büyük faydalardan biri, ev ağınızın ayarlarına ve etkinliklerine evinizde olmadığınız zamanlarda da erişebilmenizdir. Cisco Connect Cloud Web tabanlı olduğu için, bu özelliği İnternet erişiminizin olduğu her yerde kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir web tarayıcısını açmak, CiscoConnectCloud.com adresine gitmek ve Cisco Connect Cloud hesabınızda oturum açmaktır. Bulunduğunuz konumdan bağımsız olarak tüm ev router’ınızın tüm ayarlarına erişebilirsiniz.


  7. Çocuklarımın İnternet’e erişimini nasıl yönetebilirim?


    Cisco Connect Cloud, tek tek aygıtlar için İnternet’e ve belirli web sitelerine erişimi sınırlandırmanıza olanak tanıyan ücretsiz Ebeveyn Denetimleri sunar. Örneğin, evinizdeki yetişkinler tarafından kullanılan bilgisayarların veya aygıtların İnternet erişimini etkilemeden, çocuklarınızın kullandığı bilgisayarlar ve aygıtlar için İnternet’le ilgili kısıtlamalar tanımlayabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cisco CCNA Sertifikası Nasıl Alınır? Hangi Eğitimler, Hangi Kurslar?

Bu yazımda bilişim sektörünün en çok talep edilen sertifikalarından Cisco CCNA sertifikası hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Cisco CCNA sertifikasının sektördeki önemini, sertifikayı almak için katılmanız gereken eğitimleri ve kayıt olabileceğiniz kursları ve diğer kaynakları göreceğiz. Bilişim sektöründe sertifikaların özellikle de CCNA sertifikanın önemini anlatırken hep şu örneği veririm. Sertifika ehliyet gibidir. Ehliyet olmadan araba kullanmazsınız fakat arabayı kullanan ehliyet değildir. Yani sertifika sizi iş başvurularında birkaç adım öne geçirir size bir artı değer katar ama işe girdiğinizde bir switchi yapılandıracak sertifika değil sizsinizdir. Tabi hiç sertifikası olmadan da çok başarılı kariyere sahip kişiler vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Aslında Cisco CCNA sertifikası bilişim sektörüne giriş için ilk basamaktır. Devamında CCNP ve CCIE gibi sertifikaları almak her zaman tavsiye ettiğimiz bir kariyer yoludur. Cisco CCNA eğitimlerinde ağ temellerinden başlanıp bir...

TCP/IP Taşıma (Transport) Katmanı Nedir?

Taşıma katmanı gönderen host ile alıcı host arasında verilerin taşınmasından sorumludur.    Taşıma katmanı veriyi segmentlere ayırır ve alıcı hostta düzgün sıra ile tekrar birleştirilmesini sağlar. Bu segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme iki farklı taşıma katmanı protokolü kullanılarak gerçekleştirilir. TCP(Transmission Control Protocol) ve UDP (User Datagram Protocol) TAŞIMA KATMANININ ÖZELLİKLERİ Taşıma katmanı protokollerinin ana görevleri şunlardır; Hostlar arası iletişimi izleme: Taşıma katmanında kaynak ve hedef uygulama (HTTP,FTP,SMTP vb.) arasındaki veri akışına sohbet denir. Bir host aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilir. Aynı anda e-posta istemciniz(Outlook vb.) e-posta indirebilir, bir web sayfasına bağlanabilir ve bu arada da arka planda canlı radyo dinliyor olabilirsiniz. Bu çoklu sohbetleri izlemek ve sürdürmek taşıma katmanının görevidir. Verileri segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme: Taşıma katmanı uygulama katmanı verisini uygun boyutlarda parçalar...

SDN'e Giriş

SDN’in ne olduğunu anlamak için, Microsoft dünyasında kullanılan dizin hizmeti hakkında biraz konuşmalıyız. Eskiden, merkezi yönetim veya otomasyon olmaksızın tek tek çalışan sunucular ve istemci makinelerine sahiptik. Daha sonraları diğer tüm makineleri kontrol edebilen, bunu yapılandırıldığımız ilkelerle gerçekleştiren, bir etki alanı denetleyicisi (domain controller) kavramını kullanmaya başladık.       Şimdi şöyle sorabiliriz; yönlendiriciler, katman 2 anahtarları ve çok katmanlı anahtarlar gibi ağ aygıtlarıyla da benzer bir konsepte sahip olabilir miyiz? Cevap; daha statik konfigürasyon kontrollü ağdan ziyade, ağın yazılım tabanlı kontrolü kavramını ifade eden SDN (Yazılım Tanımlı Ağ) kullanılarak yapılabilir. Ağ programlanabilirliği terimi, ağın yazılım kontrolüne daha fazla odaklanmak anlamına gelir. Bunu yapmak için, bir yazılımın, yönlendiricilerin ve anahtarların olası tüm farklı durumlarda nasıl çalışacağını kontrol etmemizi sağlayacak bir denetleyici kullanacağız ve bu,...