Ana içeriğe atla

Nasıl CCNA Olunur?

 

Bu yazıyı okumadan önce sizden aşağıdaki yazıları okumanızı rica edeceğim.

http://www.cemaltaner.com.tr/2011/05/10/cisco-nedircisco-sertifikalari-neden-onemlidir/

http://www.cemaltaner.com.tr/2011/05/10/cisco-ccna-sertifika-sinavi/

Öncelikle tavsiyem ciddi bir biçimde çalışmanız ve çalışma düzeninizden taviz vermemeniz. CCNA sınavı öncesi bir eğitim kurumundan eğitim alabileceğiniz gibi, kendiniz çalışarak ta sınava hazırlanabilirsiniz.

Eğitim kurumu seçerken dikkat edeceklerinizi bu yazıdan, eğer İstanbulda eğitim alacaksanız hangi eğitim kurumlarını tercih edebileceğinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.



Eğer kendiniz çalışacaksanız tüm konuları kapsayan bir dökümanı elinizin altında bulundurunuz. Bunun için aşağıda linklerini verdiğim dökümanları bilgisayarınıza indiriniz bir kısmı kurulum gerektirir.

Cisco Networking Academy CCNA 1. Kur (Türkçe-İngilizce)

Cisco Networking Academy CCNA 2. Kur (Türkçe-İngilizce)




Cisco Networking Academy CCNA 3. Kur (Türkçe-İngilizce)

Cisco Networking Academy CCNA 4. Kur (Türkçe-İngilizce)

Tod Lammle'nin CCNA Kitabı (Türkçe)

Tod Lammle'nin CCNA Kitabı (İngilizce)

Konuları çok iyi çalıştıktan, sınavda çıkacak uygulama simülasyonlarına hazırlanmak için Packet Tracer programını bilgisayarınıza buradan indiriniz.

Uygulamaları daha iyi anlamak için hazırladığım  videoları izleyebilirsiniz.

Sınavda çıkacak soruların benzerlerini  daha önce çalışmak istiyorsanız Examcollection web sitesinin http://www.examcollection.com/200-120.html adresindeki sorulara göz atınız. Bu soruların ratingi (votes) yüksek ve güncel olanlarını indiriniz. Ayrıca yorumları da dikkate alabilirsiniz.. Benzer soruları ayrıca bu adreste ve sağ sütündan devamını görebilirsiniz.

Sınavda 2-3 adet simülasyon sorusu çıkmakta ve router ve switch yapılandırması yapmanız istenmekte. ACL, VTP, VLAN vb konularda çıkan bu soruların benzerlerini http://www.9tut.com adresinde bulabilir, sınav öncesi heyecanınızı atabilirsiniz.

Ayrıca tarafımdan hazırlanan CCNA GÖRSEL EĞİTİM SETİNİ  ve CCNA müfredatına uyumlu Ağ Yöneticiliğinin Temelleri isimli kitabımı satın alarak ta sınava hazırlanabilirsiniz.

Sınavda başarılar dilerim. Sorularınız için iletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.

Cemal TANER

CCNA Eğitim Danışmanı

Yorumlar

  1. mustafa yüksel25 Ağustos 2016 14:16

    merhaba hocam bu sınav nasıl bi sınav gerçekten çok mu zor yeterli ingilizcemiz olmadan almamız mümkün olmayan bi sınav mı ve türkiyede bu sertifikayı almıs kaç kişi var yani kursa gidip ve gerçekten çalışıp alınabilir mi kazanmak çok imkansız gibi duruyor ingilizce de olmasıyla nasıl bi sınav nasıl önerileriniz var yapabilirimiyim biraz bilgilendirebilirmisiniz ? türkiyede bu sertifaka almıs kac kişi var türkiyede alma oranı nedir ?

    YanıtlaSil
  2. Çalıştığınız taktirde çok kolay geçebileceğiniz bir sınavdır. Türkiyede bu sertifikayı almış binlerce insan var. Yaşadığınız yerde kurs var ise gitmenizi tavsiye ederim. Önrilerimi bu yazıda ve blogtaki diğer yazılarda bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cisco CCNA Sertifikası Nasıl Alınır? Hangi Eğitimler, Hangi Kurslar?

Bu yazımda bilişim sektörünün en çok talep edilen sertifikalarından Cisco CCNA sertifikası hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Cisco CCNA sertifikasının sektördeki önemini, sertifikayı almak için katılmanız gereken eğitimleri ve kayıt olabileceğiniz kursları ve diğer kaynakları göreceğiz. Bilişim sektöründe sertifikaların özellikle de CCNA sertifikanın önemini anlatırken hep şu örneği veririm. Sertifika ehliyet gibidir. Ehliyet olmadan araba kullanmazsınız fakat arabayı kullanan ehliyet değildir. Yani sertifika sizi iş başvurularında birkaç adım öne geçirir size bir artı değer katar ama işe girdiğinizde bir switchi yapılandıracak sertifika değil sizsinizdir. Tabi hiç sertifikası olmadan da çok başarılı kariyere sahip kişiler vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Aslında Cisco CCNA sertifikası bilişim sektörüne giriş için ilk basamaktır. Devamında CCNP ve CCIE gibi sertifikaları almak her zaman tavsiye ettiğimiz bir kariyer yoludur. Cisco CCNA eğitimlerinde ağ temellerinden başlanıp bir...

TCP/IP Taşıma (Transport) Katmanı Nedir?

Taşıma katmanı gönderen host ile alıcı host arasında verilerin taşınmasından sorumludur.    Taşıma katmanı veriyi segmentlere ayırır ve alıcı hostta düzgün sıra ile tekrar birleştirilmesini sağlar. Bu segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme iki farklı taşıma katmanı protokolü kullanılarak gerçekleştirilir. TCP(Transmission Control Protocol) ve UDP (User Datagram Protocol) TAŞIMA KATMANININ ÖZELLİKLERİ Taşıma katmanı protokollerinin ana görevleri şunlardır; Hostlar arası iletişimi izleme: Taşıma katmanında kaynak ve hedef uygulama (HTTP,FTP,SMTP vb.) arasındaki veri akışına sohbet denir. Bir host aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilir. Aynı anda e-posta istemciniz(Outlook vb.) e-posta indirebilir, bir web sayfasına bağlanabilir ve bu arada da arka planda canlı radyo dinliyor olabilirsiniz. Bu çoklu sohbetleri izlemek ve sürdürmek taşıma katmanının görevidir. Verileri segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme: Taşıma katmanı uygulama katmanı verisini uygun boyutlarda parçalar...

OSI Referans Modeli Nedir?

ISO (International Organization for Standardization) 1984 yılında OSI(Open Systems Interconnection ) ismini verdiği ,7 katmanlı(Layer) açık standart  referans modelini yayınladı. Bu referans modelinin yayınlanmasındaki  amaç bir referans modeli oluşturmak aynı zamanda İnternet’te kullanılacak bir protokol paketi sunmaktı. Fakat çok daha önceleri geliştirilmeye başlanan TCP/IP protokol kümesi daha popüler hale geldi ve İnternet için OSI referans modeli yerine TCP/IP protokol kümesi tercih edilmeye başlandı. Ağ protokolleri ve çalışmalarını açıklamak için katmanlı model kullanmanın belirli avantajları vardır; Farklı üreticilerin ürünleri birbirleri ile sorunsuz çalışabilir. Ağ işlevlerini sağlamak için ortak bir dil sunar. Bir katmandaki teknolojik gelişmeler diğer katmanları etkilemez. Örneğin IPv4’ten IPv6’ya geçilmesi gibi. Belirli bir katmanda çalışan protokoller, alt ve üst katmanlarla beraber tanımlı olduğu için protokol tasarımlarında yeniliklere yardımcı olur.   O...