Ana içeriğe atla

Kablosuz Ağa Bağlanamıyorum

Kablosuz Ağa Bağlanamıyorum diyorsanız bu yazımızı dikkatli okuyunuz.

Kablosuz bağlantı sorunları son derece sinir bozucu olabilir, özellikle de mümkün olan en kötü zamanda yaşanırsa. Örneğin mesai süresinde bir e-posta göndermeniz gerektiğinde. Ancak endişelenmeyin, Wi-Fi sorunları genellikle kolaylıkla düzeltilebilir .

En yaygın wi-fi ağ sorunları şunlardır;

Kablosuz Bağlantı Yok :Kablosuz bir ağ bulamaz veya bağlanmazsınız.
Kablosuz Sinyal Sık Kesiliyor : Aralıklı kablosuz bağlantı problemleriniz varsa.
Kablosuz bağlantı var ancak İnternet erişimi yok: Kablosuz bir bağlantınız varsa ancak İnternet'e erişemiyorsanız.

Bu yazıda kablosuz bağlantı yok probleminin nasıl çözüldüğünü göreceğiz.

Bilgisayarınızın durum çubuğundaki kablosuz ağ simgesi üzerinde kırmızı bir X işareti varsa, veya akıllı telefonunuz kablosuz bağlantı olmadığını bildirdiğinde yapmanız gerekenler şunlardır;

Kablosuz özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Dizüstü bilgisayarınızda kablosuz yayını açıp kapayabilen bir donanım anahtarı veya özel işlev sahip bir anahtar olabilir bunun yanlışlıkla kapatılıp kapatılmadığını kontrol edin. Bunun için anahtarı çevirin veya işlev(fonksiyon) tuşlarına basın. Ayrıca, bazen kablosuz yayın, dizüstü bilgisayarınızdaki veya telefonunuzdaki güç yönetimi ayarları tarafından devre dışı bırakılmış olabilir. Bilgisayarınızın kablosuz adaptörünün düşük pil tetikleyicileri tarafından devre dışı bırakılmaması için cihazınızın Güç Seçeneklerine gidip ayarlarınızı değiştirerek bunu kalıcı olarak düzeltin. Bir USB kablosuz ağ adaptörü kullanıyorsanız, adaptörün doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Akıllı telefonlarda, telefonun ana ayarlarında kablosuz iletişimin etkin olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekir.

Modem - erişim noktasına yaklaşmaya çalışın, parazitleri ortadan kaldırın. Yapılan bir çalışmada, mikrodalgaların veri akışını % 64'e kadar düşürebileceğini ve video kameraların ve analog telefonların, bilgisayarın kablosuz sinyalini % 100 düşürebileceği keşfedildi. Duvarlar, mobilyalar, kablosuz telefonlar, metal nesneler ve her türlü diğer engeller, sinyal verimliliğini azaltır veya tamamen engeller. Mümkünse, kablosuz sinyal kaynağına yaklaşın. Ev ağınız için, kablosuz yönlendiriciyi evinizin daha merkezi bir konuma yerleştirmeyi de deneyin.



Kablosuz yönlendirici veya erişim noktasını yeniden başlatın veya sıfırlayın. Kablosuz yönlendiriciye erişiminiz varsa, kablosuz yönlendiriciyi kapatıp yeniden başlatmanız, sinyali sıfırlayarak bazen bağlanmanızı sağlar. Bazen, hava durumu veya elektrik arızaları, kablosuz cihazları varsayılan durumuna getirebilir. Bölgenizde yakın zamanda kötü bir fırtına yaşadıysanız, üreticinin el kitabında verilen varsayılan ayarları kullanarak kablosuz yönlendiricinize bağlanmayı deneyin (genellikle, bir yönlendirici için yönetici ayarlarına http: //192.168.1.1 gibi bir IP adresinden erişilebilir.). Bağlandıktan sonra cihazı yeniden başlatın. Bunun yerine cihaz üzerindeki güç düğmesini açıp kapatarak da aynı işi yaparsınız.

SSID'yi kontrol edin: Genellikle, bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz yeni kullanılabilir kablosuz ağları otomatik olarak bulur ve bağlanacağınız bir ağ seçmenizi sağlar. Ancak bazı kablosuz ağlar gizlenecek şekilde (ağ adını veya SSID - Servis İstasyonu Tamamlayıcısını  yayınlamazlar ) ayarlanır . Kullanılabilir kablosuz ağlar listenizde bir ağın adını bulamazsanız, ağ sahibinden , varsa SSID ve güvenlik anahtarının ne olduğunu öğrenin . Ardından, yeni kablosuz ağı manuel olarak ekleyin.

Ağ kartınızın IP ve ağ geçidi ayarlarını otomatik olarak aldığından emin olun. Çoğu kablosuz yönlendirici, bilgisayarların ve diğer istemci aygıtların ağa katılmasını sağlayan DHCP sunucuları olarak ayarlanır , böylece IP adreslerinin elle ayarlanması gerekmez. Bağdaştırıcınızın DHCP sunucusundan ayarları otomatik olarak almasını sağlamak için kablosuz ağ bağdaştırıcınızın TCP / IP ayarlarını kontrol edin.

Ağ kartı sürücülerinizi ve işletim sisteminizi güncelleyin. Sürücü sorunları aynı zamanda ağ bağlantılarıyla ilgili sorunlara neden olabilir, ağ sürücünüzün modası geçmiş olabilir, yeni bir sürücü sorunlara neden olabilir, kablosuz yönlendirici yeni yükseltilmiş olabilir vb. Önce bir sistem güncellemesi yapmayı deneyin; Windows Update'e gitmek, hem işletim sisteminiz hem de ağ bağdaştırıcınız için güncellemeler önerebilir; Ayrıca mevcut bellenim güncelleştirmelerinin olup olmadığını görmek için yönlendiricinizin web sitesini ziyaret edin .

Bilgisayarınız bağlantıyı onarmaya çalışsın. Windows sizin için kablosuz sorunları onarmayı deneyebilir veya ek sorun giderme sağlayabilir. Durum çubuğundaki ağ bağlantısı simgesini sağ tıklatın ve "Onar" (Windows XP) veya "Tanıla ve Onar" (Vista / Windows 7) seçeneklerinden birini belirleyin.

Yorumlar

  1. Merhaba, evdeki wifi bağlanınca modemin yanında olsam dahi az çekiyor sadece benim telefonumda sorun var iphone se kullanıyorum, başka wifi'larda böyle birşey olmuyor sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
  2. Sorun telefonunuzdan kaynaklı olabilir. Kullandığınız IOS versiyonu ile ilgili olabilir. Görmeden bilmek mümkün değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cisco CCNA Sertifikası Nasıl Alınır? Hangi Eğitimler, Hangi Kurslar?

Bu yazımda bilişim sektörünün en çok talep edilen sertifikalarından Cisco CCNA sertifikası hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Cisco CCNA sertifikasının sektördeki önemini, sertifikayı almak için katılmanız gereken eğitimleri ve kayıt olabileceğiniz kursları ve diğer kaynakları göreceğiz. Bilişim sektöründe sertifikaların özellikle de CCNA sertifikanın önemini anlatırken hep şu örneği veririm. Sertifika ehliyet gibidir. Ehliyet olmadan araba kullanmazsınız fakat arabayı kullanan ehliyet değildir. Yani sertifika sizi iş başvurularında birkaç adım öne geçirir size bir artı değer katar ama işe girdiğinizde bir switchi yapılandıracak sertifika değil sizsinizdir. Tabi hiç sertifikası olmadan da çok başarılı kariyere sahip kişiler vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Aslında Cisco CCNA sertifikası bilişim sektörüne giriş için ilk basamaktır. Devamında CCNP ve CCIE gibi sertifikaları almak her zaman tavsiye ettiğimiz bir kariyer yoludur. Cisco CCNA eğitimlerinde ağ temellerinden başlanıp bir...

TCP/IP Taşıma (Transport) Katmanı Nedir?

Taşıma katmanı gönderen host ile alıcı host arasında verilerin taşınmasından sorumludur.    Taşıma katmanı veriyi segmentlere ayırır ve alıcı hostta düzgün sıra ile tekrar birleştirilmesini sağlar. Bu segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme iki farklı taşıma katmanı protokolü kullanılarak gerçekleştirilir. TCP(Transmission Control Protocol) ve UDP (User Datagram Protocol) TAŞIMA KATMANININ ÖZELLİKLERİ Taşıma katmanı protokollerinin ana görevleri şunlardır; Hostlar arası iletişimi izleme: Taşıma katmanında kaynak ve hedef uygulama (HTTP,FTP,SMTP vb.) arasındaki veri akışına sohbet denir. Bir host aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilir. Aynı anda e-posta istemciniz(Outlook vb.) e-posta indirebilir, bir web sayfasına bağlanabilir ve bu arada da arka planda canlı radyo dinliyor olabilirsiniz. Bu çoklu sohbetleri izlemek ve sürdürmek taşıma katmanının görevidir. Verileri segmentlere ayırma ve tekrar birleştirme: Taşıma katmanı uygulama katmanı verisini uygun boyutlarda parçalar...

SDN'e Giriş

SDN’in ne olduğunu anlamak için, Microsoft dünyasında kullanılan dizin hizmeti hakkında biraz konuşmalıyız. Eskiden, merkezi yönetim veya otomasyon olmaksızın tek tek çalışan sunucular ve istemci makinelerine sahiptik. Daha sonraları diğer tüm makineleri kontrol edebilen, bunu yapılandırıldığımız ilkelerle gerçekleştiren, bir etki alanı denetleyicisi (domain controller) kavramını kullanmaya başladık.       Şimdi şöyle sorabiliriz; yönlendiriciler, katman 2 anahtarları ve çok katmanlı anahtarlar gibi ağ aygıtlarıyla da benzer bir konsepte sahip olabilir miyiz? Cevap; daha statik konfigürasyon kontrollü ağdan ziyade, ağın yazılım tabanlı kontrolü kavramını ifade eden SDN (Yazılım Tanımlı Ağ) kullanılarak yapılabilir. Ağ programlanabilirliği terimi, ağın yazılım kontrolüne daha fazla odaklanmak anlamına gelir. Bunu yapmak için, bir yazılımın, yönlendiricilerin ve anahtarların olası tüm farklı durumlarda nasıl çalışacağını kontrol etmemizi sağlayacak bir denetleyici kullanacağız ve bu,...